Jag, Kappling och Staffan hade en grym helg på Hallskär i helgen. Vi seglade faktiskt dit 2 ggr på samma helg! Egentligen var det tänkt att vi skulle segla Vikingaregattan, men jag var inte så sugen till att börja med och sen fick jag i uppdrag att plåta några skärgårdsbilder till en välrenommerad sängtillverkare, så då ställde jag in tävlingen.

Vi kom iväg på fredagkvällen och fick en skön halvvindsbog ner till Hallskär. Vi snurrade runt och letade lite och hittade till slut en hamn på den största ön i den Hallskärka arkipelagen. Sen grillade vi och tog några bira och tog en sedvanlig tur runt ön. Solen gassade med ljumna vindar.

Dagen därpå bjöd på lika fint väder, men söndagen skulle bli regnig och vinden skulle dessutom vrida 180 grader under lördagskvällen. Och eftersom vi ville hem hyfsat tidigt på söndagen, bestämde vi oss för att ta en segeltur under dagen och sedan återvända till Hallskär igen. Hallskär ligger nämligen nästan rakt ut från Småängsviken, som är min hemmahamn, och är dessutom en skyddad hamn mot ost.

Så det blev en fin tur på ca 20 nm och sedan la vi oss på grannön på Hallskär och grillade entrecote med färskpotatis, drack några fler bira och hade det allmänt förträffligt.

På söndagen kom som utlovat regnet och vi puttrade hem efter frukost.

 

Leave a Reply