Årets Robline Solo Challenge var riktigt skoj! I alla fall fram till den sista långa länsen.

För två år sen seglade jag samma race med en enkel Raymarine ST2000 på min dåvarande X99. På länsen blåste det 11 m/s i byarna och autopiloten körde slalom i vågorna. Jag gjorde 3 gippar själv på fördäck och det var riktigt läskigt! Därför valde jag att segla utan spinnaker i år.

Jag fick en bra start och höll undan bra tyckte jag. Innan sista länsen så rundade jag som tvåa efter Peter Skoglund som vann bland kölbåtarna. Men efter det tappade jag massor på plattlänsen ner mot sista rundningen, och hamnade till slut på en 17:e plats av 55 båtar (12:e av kölbåtarna och bästa kölbåt utan spinnaker 😉 ). Det kändes som jag fick till ett riktigt bra trim och gick fort på kryssen, så det resultatet känner jag mig ganska nöjd med.

Stort tack till Pernilla Skeppström för den fina bilden ovan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *