Årets Nordic Yacht Open blev ett ganska tufft race! SV 8-12 m/s och mer i byarna. Av 140 anmälda båtar var det 98 som tog sig i mål (många valde att inte starta också). Jag seglade med Andreas Friman denna gång, vilket fungerade hur bra som helst. Andreas är uppvuxen i en Smaragd och har bl a två SM-guld i bagaget.

Vi var tre som seglade entyp med fock och spinnaker; Etta kom vi på Luffa, SWE 87. Tätt följda av far och son Carlsson på 54:an Liv. Trea kom Daniel Groop, Fox on the run SWE 58.

På SRS så vann Berndt ”Hux Flux” Lindberg som seglade utan spinnaker i den hårda vinden, och kom på en hedrande 9:e plats av kölbåtarna. Berndt Lindberg och Anna Herting blev dessutom bästa mixed besättning på Nordic Yacht Open! Grattis! Vi på Luffa kom på en 13:e plats totalt av kölbåtarna.

Tyvärr fick jag en del skador på båten men som tur var hände det mesta på målrakan när vi passerade ett djävulskt lågtryck. Grannbåten mätte 35 knops vind som värst. Fockskotsskenan släppte ur däcket, bygeln till kicken på masten gick av och en avlastare till backstaget slutade att fungera. Men allt är nu åtgärdat och båten är redo för nästa race, d v s Lidingö Runt. Just nu ser vi ut att bli 6 båtar. Skoj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *