Vilken dag det var igår! Efter en trög start med mulet väder och nästan ingen vind alls, så sprack det upp och vinden fyllde på.

Jag och Vera seglade ut Luffa från Fisksätra till hennes sommarhamn, Småängsviken på Ingarö. Det var otroligt kul att se Vera styra på tell talesen för första gången. Det kändes som hon verkligen börjat haja hur det funkar nu. Även vid sättning och nedtagning av seglen så styrde hon galant.

Vi gick högt och fort i den lätta men kalla vinden. Stor skillnad ifrån i höstas när båten var full av snäckor. Även nya trimmen funkade riktigt bra. Några behöver justeras och en del saknas än så länge, men överlag så funkade allt bra.

Det känns grymt bra att vara tillbaka i Smaragden igen. Den är en dröm att segla själv. Det här kommer bli bra! Nu är det bara lite inredning som ska byggas innan Smaragdviverallyt om några veckor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *