Luffa (jag och Marcus) och Hux flux skulle båda ha seglat Ornö runt, men när det blev inställt så bestämde vi oss för att segla en egen variant på det.

Vi startade som ett vanligt Ornö Runt, sen kryss söder ut på utsidan av Ornö, sen rundning av Gula grundet söder om Fjärdlång och sen en lång läns upp till Koxviken på Biskopsön. Underbart vacker bana med fina skär och horisonten som bakgrund. Det var otroligt jämnt och det blev en riktig katt- och råttalek, där Luffa ledde vid rätt tillfälle och vann med en liten marginal. Entyp rules! Efteråt blev det after sail med Hux flux och till kvällen åkte grillen fram.

Dagen efter så seglade vi ett kortare race från Biskopsön till norra Nämdö, där det blev spinnakergång hela vägen. Till en början var det väldigt jämnt även då, men sen ryckte vi ifrån lite och höll ledningen in i mål.

Riktigt imponerande av Berndt och hans kompis, som jag tyvärr har glömt namnet på, att segla så bra och gippa spinnaker på fördäck. Om jag förstått saken rätt så fyllde Berndt nyligen 75 år. Jag hoppas att jag är vid lika god vigör i den åldern!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *