Vi blev till slut 7 Smaragder som startade på årets Kolfiberroder. Tyvärr gick storfallet av på Hybris precis innan start! Så j-la surt!

Jag och David fick en bra start och kom iväg först av alla. Och vi behöll ledningen fram till Tistronskären, men när den långa kryssen söder ut började så hade vi inte en chans mot Berndt och Pontus på Hux Flux. Dom gick både högre och fortare på kryssarna, och så höll det på hela vägen i mål. Vi tog ikapp en del på öppna bogar och undanvind, men tappade på kryssarna (mer om det i ett senare inlägg). I övrigt var det fina vindar större delen av racet med stadiga 6-7 m/s, men på morgonen dojade det ur och började regna. Som tur var så blev det aldrig något bleke.

Stort grattis till Berndt Lindberg och Pontus på Hux Flux som kom trea i startgruppen och vann Smaragdklassen! Vi kom på 5:e plats i gruppen och 2:a av Smaragderna, men som så många andra missade vi en röd prick strax söder om Grinda, som låg precis efter en rundning av en liten ö, så vi utgick tyvärr. Surt! Eftersom det regnade just då så hade vi lagt undan vår Ipad med den inlagda banan, så vi följde helt enkelt båtarna framför som inte heller rundade pricken. Det blir till att kolla upp ett bättre Ipad-fodral till nästa år.

Riktigt kul att det var flera Smaragder som var på hugget. Henrik Hellman var länge hack i häl på oss t ex. Och extra kul att Svante Guterstam var med. Detta var hans andra kappsegling någonsin och dom hissade spinnaker för första gången!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *