Som vi alla vet blev ju Gullviverallyt inställt i år, som så många andra kappselingar, p g a covid-19. Vi var hela 10 Smaragder anmälda, så istället arrangerade vi “Smaragdviverallyt”. Tanken var att segla Gullviverallyt precis som vanligt men endast vi Smaragder.

Tyvärr kände sig min gast lite krasslig dagarna innan, så han och hans barn förblev kvar i Kalmar. Men Markus på Malla hade barnen med så jag lyckades övertala vår dotter att segla ändå vilket vi gjorde, även om vi blev en dag försenade. Vi seglade upp till Gällnö på torsdagen för att fortsätta racet där ifrån. Vi blev till slut 5 Smaragder som ställde upp. Vädret var strålande och vi fick en fin kväll på Hjälmö ihop med några andra båtar.

På fredagen hade vi en riktigt fin segling ner till Sandhamn, med högst skiftande vindar. Vi, Mahjong och Huxflux hade en riktig katt- och råttalek där vi seglade om varandra titt som tätt. Riktigt spännande! Strax innan målet vid sundet in mot Sandhamn seglade vi ännu en gång om Mahjong och kom på en andraplats efter Hux flux. Riktigt kul race i strålande väder.

På lördagen blev det lite sämre väder med ett kommande regn mot kvällen. Malla med barnen var tvunga att åka hem och då tyckte inte min dotter att det var så kul att vara kvar så vi seglade också hemåt. Och det var till slut bara Mahjong som seglade vidare mot Biskopsön för att senare ta sig till Gålö. Vi hade en fin segling hem i 8 m/s. Vilken fantastisk båt Smaragden är att segla solo!